Nieuwe website Partena Ziekenfonds wint Sitecore Award

Donderdag 2 juni 2016 — De nieuwe website van Partena Ziekenfonds heeft een Sitecore Award gewonnen in Rotterdam. Met deze award werd Partena beloond voor de manier waarop zij on- en offline integreert, relevante informatie tot bij de surfer brengt en een grote mate van selfservice biedt voor klanten en prospects. 

Gent– Op de Sitecore Experience Awards vorige week in Rotterdam werd Partena Ziekenfonds gelauwerd voor “Best Use of Omnichannel Automation Belgium and Luxembourg” ter gelegenheid van de nieuwe website die online ging op 30 november 2015. Partena werd bijgestaan door partners Sidewalk en Wijs.

Hoewel de ziekenfondsmaterie behoorlijk complex kan zijn, vind je op de nieuwe site snel de informatie die je zoekt. Bovendien gidst de site je ook naar gerelateerde content, services en producten. Vroeger had het ziekenfonds immers een aantal websites met diverse onderwerpen: één voor het ziekenfonds, één voor poets- en strijkhulp aan via dienstencheques, één voor kinderopvang en één voor gezondheidspromotie. De diverse sites zijn nu allemaal samengebracht op één URL met geactualiseerde en nieuwe inhoud. Navigeren verloopt heel intuïtief, en gaat vergezeld van mooi geïntegreerde beelden en andere visuele eyecatchers.

Sinds de lancering trekt de site maar liefst 130.000 unieke bezoekers per maand. De site voorziet tal van selfservice-modules en integreert offline en online op een naadloze manier. Een paar voorbeelden:

  • Een integratie van het onlinekantoor: wie als klant ingelogd heeft, krijgt een gepersonaliseerde site te zien op basis van je gezinssituatie en de Partena-producten die je afneemt
  • Een locatiezoeker die alle diensten van Partena in buurt toont. Kantoren kunnen hierop ook zelf relevante berichten plaatsen
  • Klanten en prospects kunnen online een afspraak maken. De ingebouwde module daarvoor is gekoppeld aan de agenda's van de verschillende kantoren en het CRM-systeem.
  • Prospects kunnen makkelijk berekenen hoeveel hun financiële bijdrage zou zijn
  • Ook de aansluiting bij het ziekenfonds kan  volledig digitaal gebeuren, net als het afsluiten van een hospitalisatie- of tandverzekering.
  • Via online webformulieren vraag je een poetshulp, kinderopvang of kraamhulp aan
  • Een vraag, compliment of klacht? Via verschillende webformulieren komt dit meteen terecht bij de juiste afdeling