Partena Kinderopvang neemt kinderdagverblijven over van Armonea

Vrijdag 23 september 2016 — Partena Kinderopvang neemt vanaf 1 januari 2017 de vier kinderdagverblijven over van Armonea. Alle medewerkers van Armonea Kinderdagverblijven verhuizen mee, en ook alle 155 gesubsidieerde opvangplaatsen blijven behouden. Met deze overname kan Partena Kinderopvang, nu al één van de grootste spelers in kinderopvang, een verdere groei realiseren, en kan Armonea, de grootste onafhankelijke aanbieder van seniorenzorg, zich verder toeleggen op haar kernactiviteiten. 

GENT‐ Partena Kinderopvang, één van de grote private aanbieders van kinderopvang in Vlaanderen, neemt vanaf 1 januari 2017 de vier kinderdagverblijven over van Armonea in Vlaanderen. Het gaat om De Kleine Wommel in Wommelgem, De Kleine Vondel in Boutersem, de Kikker in Kessel-Lo en De Droomtuin in Sint-Martens-Latem. Met deze overname heeft Partena Kinderopvang voortaan 32 kinderdagverblijven en 85 onthaalouders onder zijn hoede.

Gesubsidieerde opvangplaatsen behouden
In deze vier kinderdagverblijven worden 155 kinderen opgevangen. Alle opvangplaatsen zijn gesubsidieerd, ouders betalen dus een bijdrage op basis van hun inkomen. Ook alle vijftig medewerkers van de kinderdagverblijven kunnen meeverhuizen naar Partena.

“Doorheen onze gesprekken is steeds gebleken dat Armonea een betrouwbare partner is met competente medewerkers. Met deze overname halen we dan ook heel wat expertise in huis, en we kijken ernaar uit om van elkaar te leren,” zeg Filip Standaert, manager van Partena Kinderopvang. “Voor de kindjes en hun ouders verandert eigenlijk weinig, want zij blijven hun vertrouwde gezichten zien in hun vertrouwde omgeving. Voor Partena betekent deze groei dat wij  schaalvoordelen verder positief kunnen benutten. Zo hebben wij bijvoorbeeld fulltime medewerkers in dienst die zich bekommeren om ons pedagogisch project, en die kunnen waken over kwaliteit, administratie en regelgeving. Ons personeel kan ook flexibel worden ingezet en mogelijke afwezigheden opvangen. Dat betekent dat kind begeleiders zich 100% kunnen focussen op de kinderen.”         

“Intergenerationele activiteiten, ouderen en jongeren die samen fijne contacten hebben, zijn altijd heel belangrijk geweest in de werking van Armonea”, zegt Tania Meulemeester, verantwoordelijk voor de kinderopvang binnen Armonea. “Dat blijft ook zo in de toekomst, maar om ons beter te kunnen concentreren op onze kernactiviteit, namelijk zorgen voor ouderen, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte partner om onze vier kinderdagverblijven een mooie toekomst te geven. Die partner hebben we gevonden in Partena. Hun sterke waarden en visie rond kinderopvang hebben ons overtuigd.”