Partena Kinderopvang opent nieuwe crèche in Baarle

Vrijdag 26 augustus 2016 — Op 1 september opent Partena Kinderopvang de deuren van Bubbelbos. In het gerenoveerde pand aan de Gaverlandstraat is er plaats voor 18 kindjes. De dagprijs is afhankelijk van het inkomen. 

GENT‐ Partena Kinderopvang, één van de grote private aanbieders van kinderopvang in Vlaanderen, opent binnen enkele dagen de deuren van haar 26ste kinderdagverblijf. Na een lange zoektocht naar een geschikt pand viel de keuze op een particuliere woning met mooie tuin aan de Gaverlandstraat, dicht bij de oprit naar de E40. Na enkele renovatiewerken opent de crèche volgende week haar deuren. Drie ervaren kindbegeleiders zullen de kindjes opvangen. De crèche is open op weekdagen van 7 tot 18u.

In Baarle waren tot voor kort weinig opvangmogelijkheden. De regio was dan ook een prioriteit voor de stad Gent. Bij de uitbreidingsronde eind 2015 van Kind & Gezin, kreeg Partena Kinderopvang hier 18 plaatsen toegewezen. Wie een plekje wil, betaalt volgens het inkomensgerelateerd tarief (IKT). “De opvangnood is hoog in Baarle, een Gentse deelgemeente met veel jonge gezinnen met werkende ouders. Veel ouders die in Baarle wonen moesten hun kinderen kilometers verderop afzetten aangezien er geen kinderdagverblijf is in Baarle. Deze nood, gekoppeld aan de strategische ligging hebben ons doen besluiten te investeren in een nieuw kinderdagverblijf. Er zijn momenteel nog enkele plaatsen open,” zegt Filip Standaert, manager van Partena Kinderopvang.

Partena opent op 3 oktober nog een nieuw kinderdagverblijf in Berlare en neemt op datzelfde moment nog een kinderdagverblijf in Beernem over met 45 opvangplaatsen.

Noot voor de redactie:
Adres: Partena Kinderopvang Bubbelbos, Gaverlandstraat 58, Baarle