Partena Ziekenfonds lanceert Medicalia

“Een terugbetaling voor kosten die niet of onvoldoende gedekt zijn in de wettelijke ziekteverzekering”

Dinsdag 25 april 2017 — Partena Ziekenfonds lanceert Medicalia. Deze verzekering is een extra vangnet voor klanten die medische zorgen hebben buiten een ziekenhuisopname. Medicalia biedt een terugbetaling voor kosten die niet of onvoldoende gedekt zijn in de wettelijke ziekteverzekering zoals psychologie, osteopathie en logopedie. Met Medicalia kan je jaarlijks tot 1.500 euro terugkrijgen voor medische kosten.

“We merkten bij onze klanten een grote vraag naar een tussenkomst bij bepaalde (para)medische behandelingen. Wij vonden dat die door de wettelijke ziekteverzekering onvoldoende werden gedekt. We zien Medicalia daarom als een innovatief verzekeringsproduct, dat als eerste gezondheidsverzekering in de Belgische ziekenfondswereld dergelijke behandelingen mee opneemt”, aldus Maarten Boeykens, product manager Medicalia bij Partena Ziekenfonds.

Concreet komt Medicalia tussen bij paramedische zorgen en behandelingen zoals o.a. consultaties bij een psycholoog, orthopedagoog, logopedist, ergotherapeut, diëtist, osteopaat, chiropractor en acupuncturist. Daarnaast dekt Medicalia remgelden, materiaal (zoals lenzen en hoorapparaten) en een geboorteforfait.

Om aan te sluiten bij de gezinsverzekering Medicalia moet je klant zijn van Partena Ziekenfonds. Er is geen leeftijdsbeperking en er hoeft geen medische vragenlijst ingevuld te worden.