Primeur: Whatsapp nu met je ziekenfonds

Partena Ziekenfonds gaat de conversatie aan met klanten via WhatsApp

Partena Ziekenfonds whatsappt als eerste ziekenfonds met haar klanten. Met een gemiddelde tijdsduur van vijf minuten per conversatie via WhatsApp, behandelt Partena op deze manier de vragen van klanten sneller dan ooit. Daarnaast is WhatsApp een van de gemakkelijkste tools om mee te werken en is het ziekenfonds zo voor iedere klant vlot toegankelijk. Klantervaringen optimaliseren door onder andere digitalisering is dan ook prioritair voor het ziekenfonds.

Aanpassen aan de klant

WhatsApp is vandaag heel populair als communicatiemiddel. Communicatie per telefoon en e-mail is nog steeds belangrijk maar het ziekenfonds vindt dat men daar niet krampachtig aan moet vastgehouden, als blijkt dat de Vlaming op een liever andere manier communiceert.  “Onze klanten reageren alvast erg positief en maken reeds enthousiast gebruik van de tool”, aldus Sarah Masschelein, woordvoerster Partena ziekenfonds. “

De gemiddelde duur van een conversatie, van vraag tot effectieve oplossing en afhandeling, bedraagt slechts 5 minuten zonder verdere stappen te moeten ondernemen. Dankzij WhatsApp is het ziekenfonds dus in staat om klanten op een heel korte tijdsduur te helpen. Ook kun je gemakkelijk de nodige informatie opvragen terwijl je bijvoorbeeld aan het werk bent. Even een berichtje sturen en ondertussen kun je gewoon verder werken.

Partena is digitale voorloper

Je kan online shoppen, eten bestellen en bankieren, dus het is vanzelfsprekend dat je ook je ziekenfondszaken online kan regelen”, vertelt Sarah Masschelein. Partena is een echte digitale voorloper bij de Vlaamse ziekenfondsen. “De vraag is niet waarom wij via WhatsApp communiceren met onze klanten maar eerder waarom niet. Door mee te gaan in de leefwereld én de manier van communiceren van je klanten, kom je dichter bij hen te staan. En dat is voor ons essentieel. Je moet meegaan met de tijd als je je klanten een optimale service wil bieden.”

Breed aanbod tools

Partena is het enige ziekenfonds dat WhatsApp aanbiedt aan klanten. Maar er zijn ook andere digitale hulpmiddelen: naast WhatsApp is er een onlinekantoor, chatten ze met hun klanten via Facebook én waren ze de eerste in Vlaanderen met een mobiele app voor hun klanten. Al deze tools hebben als doel het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van het ziekenfonds voor hun klanten te vergroten.

Over Partena Ziekenfonds

Over Partena

Partena Ziekenfonds biedt samen met Partena Kinderopvang en Partena Hulp in huis een kwalitatieve dienstverlening aan op het vlak van gezondheid en persoonlijk comfort.

    • Partena Ziekenfonds is een onafhankelijke ziekenfonds. Het bedient 462.000 klanten met 500 medewerkers in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel. Naast het zorgen voor de terugbetaling van medische kosten en de uitbetaling van een vervangingsinkomen bij werkonbekwaamheid, is Partena ook gespecialiseerd in hospitalisatie- en tandzorgverzekeringen en een verzekering voor medische kosten. Het ziekenfonds wil bovendien het grote publiek informeren en sensibiliseren omtrent gezondheid. Samen met zusterziekenfonds Partenamut (voor Wallonië en Franstalig Brussel) is Partena Ziekenfonds het grootste onafhankelijke ziekenfonds. 
    • Partena Kinderopvang is één van de grootste spelers in Vlaanderen: meer dan 1.000 baby’s en peuters tot drie jaar vinden een tweede thuis in de 34 Partena kinderdagverblijven of via de 90 Partena onthaalouders. In de kinderdagverblijven werken zo’n 135 kind begeleiders.
    • Bij Partena Hulp in huis bieden, met behulp van dienstencheques, ruim 2.140 personeelsleden poets- en strijkhulp aan 14.350 klanten. Hulp in huis biedt ook gezinszorg en kraamzorg aan.


Partena Ziekenfonds
Sluisweg 2 bus 1
9000 Gent