Terugbetaling voor je bril? Stuur een foto!

Partena Ziekenfonds lanceert nieuwe functie op haar app

Maandag 13 juni 2016 — Een terugbetaling aanvragen voor je bril of sportabonnement? Dat kan via een foto! Partena Ziekenfonds lanceerde een nieuwe functie op haar ziekenfonds-app: vanaf nu volstaat het om een foto van je document te nemen en die door te sturen via je smartphone. Dankzij deze digitale selfservice spaar je tijd uit en hoef je niet meer voor kleine zaken naar het ziekenfondsloket. Daardoor kan het ziekenfonds dan weer meer tijd vrijmaken om  haar leden te adviseren.  

Foto nemen en doorsturen
Via de smartphone app van Partena Ziekenfonds kan je vanaf nu terugbetalingen aanvragen voor aanvullende voordelen, zoals het lidgeld voor sportclubs, brillen, kinderkampen, reisvaccins… Vroeger moest je daarvoor langs het kantoor passeren, of je aanvraag opsturen met de post.
 

Vandaag vraag je dit gewoon aan via de app met een foto van je ingevulde document. Dat is niet alleen makkelijk, de terugbetaling kan ook sneller gebeuren. Doktersbriefjes kan je niet doorsturen via de app vanwege de RIZIV-voorwaarde dat het fysieke document geldt als juridische bewijslast.  

 

Van loketfunctie naar gezondheidsadviseur
Partena Ziekenfonds trekt volop de kaart van gebruiksvriendelijke tools die het mogelijk maken om je zaken te regelen waar en wanneer je wil. Zo doet iedereen ondertussen aan ‘home banking’, maar thuis je ziekenfondszaken beheren is nog niet zo voor de hand liggend.  Bij Partena Ziekenfonds kan je je onder andere online aansluiten bij het ziekenfonds of online een afspraak inboeken in je kantoor. Er is zelfs een online kantoor waar je je ziekenfondsdossier kan raadplegen, documenten kan opvragen of terugbetalingen berekenen. “Dankzij de digitalisering kan een ziekenfonds evolueren van een loketfunctie naar de rol van gezondheidsadviseur,” zegt Patricia Verstraete, woordvoerster van Partena Ziekenfonds. “We zien het als onze taak om onze klanten advies te verlenen over gezondheidspreventie.  We willen hen objectieve informatie kunnen bieden over het aanbod aan gezondheidszorg en hun belangen verdedigen. Ook een gepaste ondersteuning bij revalidatie of arbeidsre-integratie van mensen die langdurig arbeidsongeschikt zijn geweest is zeer belangrijk. Door selfservice voor eenvoudige zaken, kunnen wij hiervoor meer tijd vrijmaken.” 

 

Noot voor de redactie
De Partena Ziekenfonds app is beschikbaar voor iOS en Android en geoptimaliseerd voor smartphones.